Tylko kilka najprostszych dodatków zmienia zapiekankę z kalafiora na twoich oczach. Jednocześnie główny składnik pozostaje taki sam. A zielona cebula, chili, kolendra i czosnek działają tutaj bardziej jak przyprawy.
Składniki
- kalafior - 1 Głowa
- oliwa z oliwek - 60 ml
- kolendra - 0.5 pęczek
- Chili - 2 kawałki
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- sól morska - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj zioła, chili, zieloną cebulę i czosnek. Wymieszaj z olejem i solą.
Wymieszaj różyczki kalafiora z tą mieszanką i włóż do formy.
Wyślij zapiekankę do duhwoku na 35-40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy