W rzeczywistości klopsiki rybne są przygotowywane w taki sam sposób jak klopsiki mięsne – nie ma tu żadnych trudności. Możesz tradycyjnie dusić je w sosie lub smażyć w głębokim tłuszczu, tak jak proponuję spróbować zrobić w tym przepisie.
Składniki
- mielona ryba - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 0,5 kawałki
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 200 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż marchewki i cebulę przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.
Dodaj warzywa, przyprawy i jajko do mielonej ryby, dokładnie wymieszaj i ubij.
Zroluj małe kulki mokrymi rękami i smaż klopsiki w dużej ilości oleju na złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy