sałatki 22.01.2022

Sałatka z koreańską marchewką i mięsem sojowym

25 min
4 porcje
Sałatka z koreańską marchewką i mięsem sojowym
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Świetny przepis dla tych, którzy preferują dania bezmięsne. Pyszna sałatka jest przygotowywana z niedrogich składników, więc zadowoli ekonomiczną gospodynię domową. Proces gotowania jest bardzo prosty. Postępuj zgodnie z zaleceniami, a odniesiesz sukces.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj cukier i sól.

Szparagi zalewamy gorącą solanką przez 2-3 godziny.

Opłucz szparagi i gotuj w czystej wodzie przez 15 minut.

Wyjmij, ostudź i pokrój na małe kawałki.

Dodaj sól, mielony pieprz, ocet, czosnek i olej przepuszczony przez prasę. Mieszaj i odstaw na 10 minut.

Dodaj koreańskie marchewki i ponownie wymieszaj. Przed podaniem sałatkę należy odstawić na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy