Świetny przepis dla tych, którzy preferują dania bezmięsne. Pyszna sałatka jest przygotowywana z niedrogich składników, więc zadowoli ekonomiczną gospodynię domową. Proces gotowania jest bardzo prosty. Postępuj zgodnie z zaleceniami, a odniesiesz sukces.
Składniki
- mięso sojowe - 200 g
- koreańska marchewka - 300 g
- czosnek - 1 ząbek
- ocet jabłkowy - 2 łyżeczka
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę, dodaj cukier i sól.
Szparagi zalewamy gorącą solanką przez 2-3 godziny.
Opłucz szparagi i gotuj w czystej wodzie przez 15 minut.
Wyjmij, ostudź i pokrój na małe kawałki.
Dodaj sól, mielony pieprz, ocet, czosnek i olej przepuszczony przez prasę. Mieszaj i odstaw na 10 minut.
Dodaj koreańskie marchewki i ponownie wymieszaj. Przed podaniem sałatkę należy odstawić na 1,5-2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy