Ta sałatka nie będzie zbędna nawet na najbardziej zróżnicowanym stole. Smażony boczek nadaje apetyczny smak, a dzięki warzywom danie jest bardzo piękne. Do dressingu można użyć majonezu, masła lub jogurtu greckiego.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 400 g
- boczek - 100 g
- ser (solidny) – 100 g
- papryka - 1 rzecz
- ogórki - 3 kawałki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- sałata - 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Olej roślinny - 1 art.
- jogurt grecki - 100 ml
- papryka - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój boczek na cienkie plasterki i posyp papryką po obu stronach.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i usmaż boczek.
Pokrój filet z kurczaka, pomidory, ogórki, obraną paprykę i cebulę.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Połącz filet z kurczaka, bekon, warzywa, ser i liście sałaty.
Dodaj sól, mielony pieprz, jogurt grecki i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy