Ta sałatka jest przede wszystkim bardzo satysfakcjonująca, ponieważ jest zarówno wołowina, jak i jajka przepiórcze. I bardzo łatwo jest pięknie podawać od razu na talerzach. Prezentacja wydaje się układać się na naszych oczach, nawet jeśli masz małe doświadczenie kulinarne!
Składniki
- wołowina (pieczone) – 300 g
- jaja przepiórcze - 8 sztuk
- rukola - 160 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- jogurt - 100 g
- musztarda - 1 art.
- papryka - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka przepiórcze i pokrój na pół lub w plasterki.
Podobnie pokrój wiśnie i pokrój pieczoną wołowinę w paski.
Dodaj rukolę i ładnie ułóż sałatkę na talerzach.
Wymieszaj jogurt z musztardą i polej naczynie. Posyp papryką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy