Jeśli nigdy nie dodałeś ciecierzycy do sałatek, wiele przegapiłeś. Doskonale komponuje się z różnymi warzywami i ziołami, jest dobry na zimno, doskonale nasyca, a ponadto jest bardzo zdrowy. Oferuję ten przepis z ziołami i pomidorami koktajlowymi.
Składniki
- ciecierzyca - 100 g
- szpinak - 70 g
- sałata - 70 g
- Zieleń - 0,5 pęczek
- pomidory (koktajl lub Cherry) – 150 g
- przyprawy i przyprawy - 0,5 łyżeczka
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ciecierzycę do miękkości przez około godzinę, w zależności od preferowanej miękkości.
Pokrój pomidory na połówki lub kliny.
Opłucz wszystkie warzywa i liście, losowo posiekaj i wymieszaj składniki.
Dopraw sałatkę i dopraw mieszanką oliwy z oliwek i oleju sezamowego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy