Na pierwszy rzut oka wydaje się, że w tej sałatce nie ma nic ciekawego – tylko warzywa i paluszki krabowe. Ale w rzeczywistości kryje się tu nieoczekiwany sekretny składnik. Mianowicie-soczyste dojrzałe kiwi, które tak przyjemnie podkreślają smak potrawy.
Składniki
- sałata - 1 pęczek
- paluszki krabowe - 250 g
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- Kiwi - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Sezam - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w pióra, a kiwi w duże kliny.
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i grubo posiekaj paluszki krabowe.
Ułóż wszystko na liściach sałaty i polej oliwą z oliwek.
Posyp sałatkę mielonym pieprzem i sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy