Miniaturowy rodzaj brukselki bawi dzieci, więc zazwyczaj takie potrawy są dla nich popularne. Jeśli główki kapusty są zbyt duże, pokrój je na pół lub nawet na ćwiartki. W przeciwnym razie przygotowanie jest zaskakująco proste.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 200 g
- brukselka - 300 g
- awokado (duży) – 1 rzecz
- szpinak (baby) – 150 g
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 30 ml
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 1,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj brukselkę w osolonej wodzie przez 5 minut.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki.
Połącz szpinak, rybę, brukselkę i awokado.
Sól i dopraw sałatkę olejem. W razie potrzeby dodaj pestki dyni lub siemienia lnianego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy