Proste przepisy są zawsze najsmaczniejsze. Doskonałym tego dowodem jest sałatka z ogórków z pietruszką. Każdy może go ugotować. Do smaku możesz dodać trochę czosnku, ostrej papryki lub korzenia imbiru.
Składniki
- ogórki - 2 kg
- pietruszka - 50 g
- ocet jabłkowy - 80 ml
- Olej roślinny (bez zapachu) – 100 ml
- kolendra (w ziarnach) – 0,5 łyżeczka
- sól - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ogórki, pietruszkę opłucz i posiekaj.
Połącz półfabrykaty w dużym rondlu, dodaj olej, sól i kolendrę. Przykryj i odstaw na 2-3 godziny.
Ułóż sałatę w czystych, suchych słoikach i sterylizuj przez 10 minut.
Wlej trochę octu do każdego słoika i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy