kapusta kiszona z papryką na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kapusta kiszona z papryką na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Domowa kapusta kiszona zawsze będzie smaczniejsza i zdrowsza niż kupiona w sklepie. A praca i czas na jej przygotowanie w rzeczywistości wymagają minimum. Jeśli próbujesz zrobić to po raz pierwszy lub odwrotnie, szukasz różnorodności – Złap świetny przepis z papryką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki i pokrój paprykę w paski.

Wymieszaj wszystko z solą i pozostaw pod uciskiem na 3-4 dni w temperaturze pokojowej.

Raz dziennie przebijaj kapustę drewnianym szpikulcem do dołu.

Umieść go w sterylnych słoikach i przechowuj w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy