Jednym z najbardziej klasycznych dodatków do guacamole są pomidory. Radzę wybrać dojrzałe i mięsiste warzywo, aby miało jasny smak i nie było zbyt wodniste. Oczywiście nadal będziesz potrzebować samego awokado i czosnku dla smaku i pikanterii.
Składniki
- awokado - 1 rzecz
- pomidory (małe) – 1 rzecz
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - 4 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz awokado i zetrzyj widelcem z oliwą z oliwek. Możesz dodać sok z cytryny.
Drobno posiekaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj z awokado.
Na koniec dodaj przyprawy do guacamole do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy