Klasyczny forshmak potrzebuje całego śledzia. Ale co, jeśli jej nie ma lub nie jesz? Proponuję eksperymentować z podobnymi składnikami. Na przykład w moim domu uwielbiam tę opcję z wątroby dorsza-delikatną, miękką i bardzo przydatną.
Składniki
- wątroba dorsza - 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- biały chleb - 2 plasterki
- cebula - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo, namocz chleb w wodzie i obierz cebulę czosnkiem.
Dwukrotnie przepuść wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa i wymieszaj forshmak.
Dodaj przyprawy i oliwę z oliwek, aby uzyskać wygodną konsystencję.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy