Idealny z krakersami i chrupiącym białym chlebem. Pasztet z wątroby dorsza zaleca się podawać na ciepło, ale zapewniam cię, że na zimno jest również bardzo smaczny. Taka przekąska uzupełni codzienny posiłek i będzie odpowiednia na świątecznym stole.
Składniki
- wątroba dorsza - 250 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- koperek - kilka gałązek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj koperek, obrane jajka i cebulę.
Włóż wątrobę dorsza do miski wraz z płynem i rozgnieć widelcem, aż będzie gładka.
Dodaj jajka, cebulę, koperek, olej i wymieszaj.
Sól, pieprz i jeszcze raz wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy