przekąski 08.02.2022

falafel z zielenią

35 min
4 porcje
Falafel z ziołami
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Zielenie nadają falafelowi nie tylko smak, ale także jasny, piękny odcień. W kontekście taka przekąska jest jeszcze bardziej apetyczna. Radzę podawać go ze śmietaną, sosem czosnkowym lub czymś w tym stylu. Po upieczeniu nie zapomnij położyć falafelu na ręcznikach papierowych, aby usunąć tłuszcz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel cebulę, czosnek i zioła w blenderze.

Ciecierzycę moczyć przez noc, a rano spłukać i zmielić blenderem.

Wymieszaj obie masy i dodaj wszystkie przyprawy z sokiem z limonki.

Uformuj kulki falafela, zwiń mąkę kukurydzianą i smaż na głębokim tłuszczu przez 3-4 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy