przekąski 12.11.2022

Onigiri z tuńczykiem

30 min
4 porcje
Onigiri z tuńczykiem
Nickola_Che, stock.adobe.com
0

Onigiri to łatwe do przygotowania i satysfakcjonujące danie kuchni japońskiej. Tradycyjnym nadzieniem do Onigiri jest tuńczyk. Pozwala to bardzo szybko ugotować danie, ponieważ nie musisz tracić czasu na gotowanie ryby. Przygotuj Onigiri korzystając z naszego przepisu i zabierz ze sobą przekąskę na szybką i satysfakcjonującą przekąskę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze spłucz ryż do czystej wody i zagotuj, wlewając 450 ml wody do garnka.

Umieść tuńczyka ze słoika w głębokiej misce, dodaj wino ryżowe i dokładnie wymieszaj na gładką masę.

Teraz z ryżu tworzymy małą kulkę. Zrób dziurę w piłce, umieść tam nadzienie, przykryj otwór ryżem. Uformuj kulkę w owal lub trójkąt.

Zwiń Trójkąty w sezam i zawiń w cienki pasek liścia nori. Podawaj z sosem sojowym i imbirem, aby uzyskać pikantny smak.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy