Jedną z pięknych odmian ciasta do gotowania krewetek jest tempura azjatycka. Powiem Ci, jak zrobić wszystko poprawnie, aby nie było gorzej niż w ulubionej japońskiej restauracji. Tempura w ogóle nie zapycha, ale wręcz przeciwnie-podkreśla delikatny smak owoców morza.
Składniki
- krewetki (argentyński) – 7 sztuk
- mąka - 1 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- mleko - 25 ml
- bułka tarta (tempura) – 25 g
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajko, mleko i przyprawy.
Obierz krewetki i zwiń w mąkę.
Zanurz każdy w jajku, a następnie w płatkach tempury.
Smaż krewetki w głębokim tłuszczu przez kilka minut, aż będą złote i ułóż na papierowych serwetkach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy