przekąski 22.01.2022

nadziewane awokado z orzechami i ciecierzycą

20 min
4 porcje
Nadziewane awokado z orzechami i ciecierzycą
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Możesz nadziewać awokado prawie wszystkim, ale ten przepis jest jednym z najciekawszych spośród wszystkich, których próbowałem. Tutaj-orzechy, zielona cebula, ciecierzyca i świeże zioła. Tworzy pyszną mieszankę smaków i tekstur.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij ciecierzycę wodą przez noc, a rano spłucz i przyspawaj trochę do miękkości.

Pokrój awokado na pół, pozbądź się pestki i użyj łyżki, aby usunąć miąższ.

Drobno posiekaj miąższ, skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawami.

Posiekaj zioła i zieloną cebulę, posiekaj orzechy włoskie i wymieszaj wszystkie składniki.

Napełnij połówki awokado nadzieniem i skrop olejem sezamowym.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy