Możesz nadziewać awokado prawie wszystkim, ale ten przepis jest jednym z najciekawszych spośród wszystkich, których próbowałem. Tutaj-orzechy, zielona cebula, ciecierzyca i świeże zioła. Tworzy pyszną mieszankę smaków i tekstur.
Składniki
- awokado - 2 kawałki
- szczypiorek - 2 pióra
- orzechy włoskie - 1 garść
- Zieleń - 2 gałązki
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- ciecierzyca - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij ciecierzycę wodą przez noc, a rano spłucz i przyspawaj trochę do miękkości.
Pokrój awokado na pół, pozbądź się pestki i użyj łyżki, aby usunąć miąższ.
Drobno posiekaj miąższ, skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawami.
Posiekaj zioła i zieloną cebulę, posiekaj orzechy włoskie i wymieszaj wszystkie składniki.
Napełnij połówki awokado nadzieniem i skrop olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy