Pewnego dnia w trakcie myślenia o tym, co ugotować z solonej makreli, postanowiłem zrobić z niej pasztet. A wynik niespodziewanie przekroczył wszelkie oczekiwania. Dlatego chcę dziś podzielić się z Wami tym przepisem.
Składniki
- makrela (słona) – 4 kawałki
- biały chleb - 100 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- orzechy włoskie - 0.3 szklanki
- jabłka - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- cebula - 2 kawałki
- masło - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mleko - 0.5 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij filety z makreli i moczyć w mleku przez pół godziny.
Chleb moczyć również w mleku.
Posiekaj cebulę i smaż do miękkości.
Obierz i pokrój jabłko.
Ugotuj jajka na twardo.
Posiekaj warzywa i orzechy włoskie.
Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem.
Dopraw pasztet do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy