przekąski 30.06.2023

pasztet z solonej makreli

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pasztet z solonej makreli
teleginatania, stock.adobe.com
0

Pewnego dnia w trakcie myślenia o tym, co ugotować z solonej makreli, postanowiłem zrobić z niej pasztet. A wynik niespodziewanie przekroczył wszelkie oczekiwania. Dlatego chcę dziś podzielić się z Wami tym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij filety z makreli i moczyć w mleku przez pół godziny.

Chleb moczyć również w mleku.

Posiekaj cebulę i smaż do miękkości.

Obierz i pokrój jabłko.

Ugotuj jajka na twardo.

Posiekaj warzywa i orzechy włoskie.

Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem.

Dopraw pasztet do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy