przekąski 19.06.2023

pasztet z różowego łososia w domu

35 min
4 porcje
Pasztet z różowego łososia w domu
Mara Zemgaliete, stock.adobe.com
0

Różowy łosoś to bardzo smaczna, zdrowa i umiarkowanie tłusta ryba. Jeśli to możliwe, staram się często go gotować. Ostatnio robiłam pasztet z różowego łososia. W domu okazało się po prostu doskonałe. Teraz dzielę się z Tobą sprawdzonym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z różowego łososia i umieść na patelni.

Dodaj wodę, liść laurowy i gotuj przez 20 minut.

Połóż rybę na talerzu i odłóż na bok do ostygnięcia.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Umieść gotowanego różowego łososia, smażoną cebulę, sól i przyprawy w misce blendera. Zmiel na gładką konsystencję.

Dodaj sok z cytryny, kilka łyżek pozostałego bulionu i jeszcze raz wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy