przekąski 03.07.2023

pasztet grzybowy z kurkami

40 min
2 porcje
Pasztet grzybowy z kurków
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Po ciepłych letnich deszczach kurki zaczynają pojawiać się masowo w środku lata. Robią zupy, ciasta, frytki i gulasze. A kurki tworzą zaskakująco smaczny pasztet grzybowy. Zróbmy to dzisiaj i przygotujmy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Kurki dokładnie wyczyść, posortuj i spłucz pod bieżącą wodą.

Pokrój grzyby i obraną cebulę.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.

Dodaj kurki i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Wlać śmietanę, posypać przyprawami, solą i dusić wszystko razem przez 5 minut.

Przenieś smażone grzyby do miski blendera i dobrze posiekaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy