przekąski 03.07.2023

chipsy wieprzowe w domu

5 godz. 0 min.
4 porcje
Chipsy wieprzowe w domu
minova, stock.adobe.com
0

Kto powiedział, że frytki to tylko warzywa? Na tej samej zasadzie można suszyć nawet mięso, a takie chipsy wieprzowe będą wspaniałym dodatkiem do piwa lub po prostu obfitą przekąską. W sklepie nie są tak łatwe do znalezienia, ale każdy może gotować w domu.

Składniki

  • wieprzowina - 200 g
  • Olej roślinny - 1 art.
  • czosnek (proszek) – 0.25 łyżeczka
  • papryka - 1 art.
  • sól - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lekko zamrozić wieprzowinę i pokroić w bardzo cienkie plasterki.

Ułóż plastry na pergaminie na blasze do pieczenia.

Wymieszaj olej i przyprawy i posmaruj wieprzowinę.

Wyślij frytki na 4-5 godzin do lekko otwartego piekarnika w 100 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy