Kto powiedział, że frytki to tylko warzywa? Na tej samej zasadzie można suszyć nawet mięso, a takie chipsy wieprzowe będą wspaniałym dodatkiem do piwa lub po prostu obfitą przekąską. W sklepie nie są tak łatwe do znalezienia, ale każdy może gotować w domu.
Składniki
- wieprzowina - 200 g
- Olej roślinny - 1 art.
- czosnek (proszek) – 0.25 łyżeczka
- papryka - 1 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko zamrozić wieprzowinę i pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Ułóż plastry na pergaminie na blasze do pieczenia.
Wymieszaj olej i przyprawy i posmaruj wieprzowinę.
Wyślij frytki na 4-5 godzin do lekko otwartego piekarnika w 100 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy