pierwsze dania 22.01.2022

Pikantna zupa z golonki wieprzowej

2 godz. 40 min.
6 porcji
Pikantna zupa z golonki wieprzowej
taitai6769, stock.adobe.com
0

Golonka wieprzowa może zrobić pyszną zupę. Gotowanie zajmie dużo czasu, ale wynik spełni wszystkie oczekiwania. Do zupy dodaję ostrą czerwoną paprykę i świeże pomidory. Sprawiają, że smak potrawy jest bogatszy i bardziej zróżnicowany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz golonkę, pokrój na duże kawałki i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.

Zmień wodę, dodaj liść laurowy, czarny pieprz, obrany korzeń pietruszki i cebulę. Gotuj przez 2 godziny na bardzo małym ogniu. Następnie korzeń pietruszki i cebulę należy wyrzucić.

Dodaj ostrą paprykę, posiekane pomidory i ząbki czosnku zmiażdżone rączką noża. Gotuj przez kolejne 30 minut.

Sól i wyłącz ogrzewanie.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy