Puree z grochu z kurczakiem jest dość delikatne i lekkie, w porównaniu z innymi opcjami. Ale nadal jest sycący, aromatyczny i bardzo rozgrzewający. Podczas serwowania możesz dodać trochę całego groszku lub zieleni.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- groszek - 500 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- masło - 20 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz groszek z wyprzedzeniem przez kilka godzin.
Gotuj filet z kurczaka przez około 30-40 minut i wyślij groszek do bulionu.
Posiekaj marchewkę, cebulę i seler i usmaż na maśle.
Pół godziny po groszku wyślij pieczeń na patelnię.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut, zmiel zupę blenderem i dodaj przyprawy do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy