Każda gospodyni ma swoje sekrety gotowania barszczu. Ktoś dodaje grzyby, paprykę lub fasolę, ktoś eksperymentuje z przyprawami. I proponuję dodać trochę świeżych soczystych pomidorów i jeszcze bardziej podkreślić kwaskowatość kiszoną kapustą.
Składniki
- filet z kurczaka - 300 g
- kapusta kiszona - 200 g
- pomidory - 2 kawałki
- Burak - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- pieczarki - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ziemniaki - 300 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kurczaka wodą i gotuj do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa, wyciśnij kiszoną kapustę.
Podsmaż cebulę do miękkości. Dodaj grzyby, marchew, buraki i pomidory w odstępie kilku minut.
Wlej trochę bulionu i gotuj warzywa pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu.
Wyślij je na patelnię do kurczaka, dopraw i gotuj Barszcz przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy