Nie trzeba dodawać jajka do klasycznej okroshki. Ale zdecydowanie ozdobi danie i sprawi, że będzie jeszcze bardziej satysfakcjonujące. Aby dodać jeszcze więcej różnorodności, proponuję również użyć wędzonego kurczaka.
Składniki
- wędzony kurczak - 300 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- ziemniaki - 3 stuick
- rzodkiewka - 200 g
- koperek - 0.5 pęczek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- ogórki - 3 kawałki
- kefir - 600 ml
- śmietana - 3 art.
- woda mineralna - 1.5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i pokrój na pół lub kliny.
Osobno ugotuj ziemniaki i pokrój je z resztą składniki w drobną kostkę. Posiekaj koperek.
Wymieszaj wszystko ze śmietaną, napełnij kefirem i wodą mineralną i wyślij okroshkę do lodówki na 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy