pierwsze dania 22.01.2022

barszcz z kalafiorem

40 min
4 porcje
Barszcz z kalafiorem
timolina, stock.adobe.com
0

Kalafior sprawia, że barszcz jest smaczniejszy, a także doskonale ozdabia go pięknymi kwiatostanami. Wypróbuj różne opcje-ze świeżą lub mrożoną. Pamiętaj tylko, że mrożony kalafior gotuje się szybciej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki w kostkę, posiekaj cebulę i zalej gorącym bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Dodaj startą marchewkę i buraki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Następnie dodaj różyczki kalafiora.

Obrać pomidora i zetrzeć na tarce z czosnkiem. Dodaj również do garnka i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Dopraw Barszcz do smaku i pozostaw pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy