Kiedy chcesz dodać coś nowego do barszczu, ale jednocześnie nie uczynić już solidnego pierwszego dania jeszcze cięższym, dodaję cukinię. Opcjonalnie możesz wziąć cukinię lub Kabaczek dowolnej ulubionej odmiany i koloru.
Składniki
- bulion warzywny - 1.5-2 L
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- cukinia - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 5 sztuk
- korzeń selera - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa w paski, a ziemniaki w paski.
Zagotuj bulion warzywny lub wodę. Dodaj ziemniaki i buraki i gotuj przez 10 minut.
Dodaj resztę warzyw oprócz cukinii i gotuj wszystko razem przez około pół godziny.
5 minut przed końcem dodaj cukinię, dopraw Barszcz do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy