Okroshka mięsna z fasolą jest bardzo satysfakcjonująca-pełne pierwsze danie. Jednocześnie pozostaje lekki i orzeźwiający dzięki wypełnieniu na bazie kwasu chlebowego. Radzę wybrać niezbyt słodki napój, być może nawet specjalny okroshechny. Czasami można go znaleźć w sklepach.
Składniki
- mięso (gotowane) – 300 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- fasola (puszka) – 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- rzodkiewka - 150 g
- kwas - 1 L
- śmietana - 3 art.
- majonez - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i jajka. Radzę gotować mięso z wyprzedzeniem.
Pokrój wszystkie składniki w kostkę i dodaj fasolę.
Dopraw wszystko kwaśną śmietaną i majonezem, zalej kwasem chlebowym i w razie potrzeby dodaj trochę wody do okroshki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy