pierwsze dania 08.03.2022

okroshka z mięsem i fasolą

35 min
4 porcje
Okroshka z mięsem i fasolą
murziknata, stock.adobe.com
0

Okroshka mięsna z fasolą jest bardzo satysfakcjonująca-pełne pierwsze danie. Jednocześnie pozostaje lekki i orzeźwiający dzięki wypełnieniu na bazie kwasu chlebowego. Radzę wybrać niezbyt słodki napój, być może nawet specjalny okroshechny. Czasami można go znaleźć w sklepach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki i jajka. Radzę gotować mięso z wyprzedzeniem.

Pokrój wszystkie składniki w kostkę i dodaj fasolę.

Dopraw wszystko kwaśną śmietaną i majonezem, zalej kwasem chlebowym i w razie potrzeby dodaj trochę wody do okroshki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy