Barszcz i tak zawsze okazuje się bardzo jasny dzięki pomidorom i burakom. Ale możesz dodać do niego jeszcze więcej kolorów. Na przykład użyj czerwonej kapusty i fioletowej cebuli zamiast zwykłych. I pamiętaj, aby udekorować zielenią dla kontrastu.
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- ziemniaki - 3 kawałki
- fasola (puszka) – 150 g
- czerwona kapusta - 300 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- Burak - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art. o.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki i buraki w paski, posiekaj cebulę, posiekaj kapustę i pokrój ziemniaki.
Wyślij ziemniaki do wrzącego bulionu i gotuj przez 15 minut.
Dodaj kapustę i resztę warzyw i gotuj tyle samo.
Dodaj fasolę, dopraw Barszcz, gotuj przez kolejne 5 minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy