Okroshka jest dobra, ponieważ można do niej wysłać prawie wszystkie produkty, które są pod ręką. Dziś proponuję tę opcję z gotowaną kiełbasą i groszkiem w puszkach. Na przykład, jeśli pozostaną po zrobieniu świątecznych sałatek.
Składniki
- gotowana kiełbasa - 250 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- zielony groszek (w puszkach) – 200 g
- ogórki - 3 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- rzodkiewka - 150 g
- koperek - 0.5 pęczek
- kefir - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki do miękkości i drobno posiekaj.
Podobnie drobno posiekaj pozostałe składniki, posiekaj koperek i dodaj groszek.
Delikatnie wymieszaj wszystko i napełnij okroshkę kefirem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy