Wędzone mięso to idealna baza do zupy grochowej. I mogą być dowolne. To nie tylko kiełbasy myśliwskie czy żeberka wieprzowe. Proponuję dziś ugotować ulubione pierwsze danie z aromatycznym wędzonym kurczakiem!
Składniki
- groszek - 400 g
- bulion mięsny - 1.5 L
- ziemniaki - 4 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- wędzony kurczak (filet) – 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej namocz i opłucz groszek. Gotuj w bulionie zgodnie z instrukcją, aż będzie ugotowany.
20 minut przed końcem gotowania dodaj grubo posiekanego wędzonego kurczaka i ziemniaki.
Posiekaj cebulę z marchewką, lekko usmaż, a także Wyślij do zupy.
Gotuj wszystko, aż ziemniaki będą gotowe, dodaj posiekane warzywa, dopraw do smaku i gotuj zupę jeszcze przez kilka minut.
Możesz zdobyć część groszku i zmielić blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy