Bardzo nietypowym sposobem przygotowania barszczu jest użycie garnków do pieczenia. Będziemy musieli wziąć pod uwagę kilka zmian w klasycznej ukraińskiej recepturze, ale wynik jest tego wart. Bardzo smaczne, również serwowanie jest dobre!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij wołowinę wodą i gotuj przez około godzinę, aż będzie miękka.
Zetrzyj buraki, marchewkę i cebulę. Smażyć przez kilka minut, dodać pomidora i trochę bulionu i dusić pod pokrywką.
Posiekaj kapustę i pokrój ziemniaki.
Włóż mięso, ziemniaki, kapustę i smaż na wierzchu do garnków. Doprawić.
Wlać bulion i wysłać groszek na 25 minut do piekarnika w 180 stopniach.
Posyp Barszcz posiekanymi ziołami i czosnkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy