pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński w doniczkach

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński w garnkach
seqoya, stock.adobe.com
0

Bardzo nietypowym sposobem przygotowania barszczu jest użycie garnków do pieczenia. Będziemy musieli wziąć pod uwagę kilka zmian w klasycznej ukraińskiej recepturze, ale wynik jest tego wart. Bardzo smaczne, również serwowanie jest dobre!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę wodą i gotuj przez około godzinę, aż będzie miękka.

Zetrzyj buraki, marchewkę i cebulę. Smażyć przez kilka minut, dodać pomidora i trochę bulionu i dusić pod pokrywką.

Posiekaj kapustę i pokrój ziemniaki.

Włóż mięso, ziemniaki, kapustę i smaż na wierzchu do garnków. Doprawić.

Wlać bulion i wysłać groszek na 25 minut do piekarnika w 180 stopniach.

Posyp Barszcz posiekanymi ziołami i czosnkiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy