pierwsze dania 22.01.2022

ucho ryb rzecznych i warzyw

35 min
6 porcji
Ucho z ryb rzecznych i warzyw
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Ryba rzeczna daje bardzo smaczne ucho. Polecam używać sandacza, karasia, siei, czerwonki lub karpia. Możesz także gotować z kilku rodzajów ryb jednocześnie. Taki bulion okaże się jeszcze bogatszy i bardziej aromatyczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść rybę, wypatrosz, dobrze spłucz i pokrój na małe kawałki.

Pokrój cukinię, obrane ziemniaki i marchewkę.

Obierz cebulę, odetnij brzegi i wykonaj dwa głębokie nacięcia w kształcie krzyża.

Złóż rybę na patelnię, dodaj korzeń pietruszki, czarny pieprz i cebulę.

Wlej zimną wodę i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.

Złów cebulę łyżką cedzakową i wyrzuć.

Dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.

Sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Podawaj ucho posypane rozmarynem i świeżym koperkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy