Jęczmień i ryż trafiają do klasycznej marynaty, ale wynika to głównie z faktu, że inne zboża były znacznie mniej dostępne. Dziś proponuję przygotować własną odmianę tradycyjnego dania - z gotowanym bulgurem.
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- bulgur - 100 g
- ogórki (słone) – 4 kawałki
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj pokrojone ziemniaki i bulgur na parze we wrzącym bulionie. Gotuj przez 10-15 minut.
Posiekaj marchewkę i cebulę. Smażyć do miękkości i wymieszać z pomidorem. Wyślij smażenie do zupy.
Po kolejnych 5 minutach dodaj przyprawy i posiekane pikle do marynaty.
Doprowadź do wrzenia i wyjmij z pieca.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy