pierwsze dania 14.03.2022

marynata z bulgurem

45 min
4 porcje
Marynata z bulgurem
zoryanchik, stock.adobe.com
0

Jęczmień i ryż trafiają do klasycznej marynaty, ale wynika to głównie z faktu, że inne zboża były znacznie mniej dostępne. Dziś proponuję przygotować własną odmianę tradycyjnego dania - z gotowanym bulgurem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj pokrojone ziemniaki i bulgur na parze we wrzącym bulionie. Gotuj przez 10-15 minut.

Posiekaj marchewkę i cebulę. Smażyć do miękkości i wymieszać z pomidorem. Wyślij smażenie do zupy.

Po kolejnych 5 minutach dodaj przyprawy i posiekane pikle do marynaty.

Doprowadź do wrzenia i wyjmij z pieca.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy