Chcę podzielić się prostym, ale bardzo przyjemnym znaleziskiem z polskiej kuchni codziennej. To zupa grochowa z kiełbasami i ziemniakami, która zachwyci wszystkich miłośników obfitych, bogatych i aromatycznych pierwszych dań.
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- groszek - 400 g
- parówki - 300 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- rzodkiewka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- mąka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz groszek, moczyć przez kilka godzin i ponownie spłukać.
Gotuj do miękkości we wrzącym bulionie.
Dodaj tam pokrojone ziemniaki i gotuj przez 10 minut. Dodaj kiełbaski.
Posiekaj resztę warzyw, smaż do miękkości i wymieszaj z mąką.
Wyślij smażenie do zupy, dopraw do smaku i gotuj, aż składniki będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy