pierwsze dania 22.01.2022

ucho łososia i sandacza

1 godz. 0 min.
6 porcji
Ucho z łososia i sandacza
MissesJones, stock.adobe.com
0

Ugotujmy pierwsze pyszne ucho łososia i sandacza! Proponuję gotować bez smażenia, z dodatkiem standardowego zestawu warzyw. Cały proces cięcia ryb zajmie nie więcej niż godzinę. Możesz także kupić gotowe filety i jeszcze bardziej uprościć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść Walleye, wypatrosz, posiekaj, opłucz i włóż do rondla.

Dodaj pachnącą i czarną paprykę, liście laurowe, zimną wodę i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Pokrój pomidory, marchewkę, pietruszkę, obrane ziemniaki i paprykę.

Obierz cebulę i pokrój na pół.

Opłucz łososia i pokrój na średnie kawałki.

Na patelnię wrzuć ziemniaki, paprykę, pomidory, marchewkę, cebulę i łososia. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Dodaj sól, wyłącz i przykryj. Nalegaj na ucho przez 15 minut.

Podczas serwowania dodaj posiekaną natkę pietruszki do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy