pierwsze dania 22.01.2022

barszcz z jabłkami

2 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z jabłkami
timolina, stock.adobe.com
0

Jabłka odmian kwaśnych i słodko-kwaśnych nadają barszczowi ciekawe smaki. Potrzebujesz ich bardzo mało, ale wynik jest tego wart! Nie bez powodu jabłka są często dodawane do kiszonej kapusty lub do konserwacji warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka, przykryj zimną wodą i gotuj przez około 2 godziny, usuwając pianę.

Zetrzyj obrane buraki, jabłka i marchewki na grubej tarce.

Na patelnię włożyć buraki, jabłka, koncentrat pomidorowy, pół szklanki bulionu i dodać trochę oleju. Dusić wszystko pod przykryciem, aż buraki będą miękkie.

Osobno podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj do niego marchewkę i cienko pokrojoną paprykę. Piecz przez kolejne 3-5 minut.

Wyślij posiekaną kapustę do wrzącego bulionu i gotuj do połowy ugotowanej.

Dodaj buraki, smażenie i przyprawy i gotuj Barszcz przez kolejne 3-4 minuty po ponownym zagotowaniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy