Jeśli zwykły barszcz jest już trochę nudny, Złap świetną alternatywę! Boczek nadaje mu nowy smak, a kiszona kapusta ma niezwykłe kwaśne wykończenie. Połączenie to prawdziwe znalezisko dla całej rodziny!
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- Burak - 2 kawałki
- kapusta kiszona - 200 g
- boczek - 150 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ziemniaki - 350 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art. l
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj buraki i marchewki, drobno posiekaj cebulę i większe ziemniaki. Pokrój boczek w paski i posiekaj czosnek z chili.
Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj przez 15 minut.
Podsmaż boczek na złoty kolor i odłóż na bok.
Podsmaż cebulę, marchewkę i buraki na tej samej patelni przez 5 minut. Dodaj pomidora i kapustę, smaż przez kolejne 7 minut.
Wyślij smażenie do ziemniaków i gotuj przez 10 minut.
Dodaj boczek, czosnek, chili i przyprawy do garnka i gotuj przez kolejne 3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy