pierwsze dania 25.03.2022

barszcz z boczkiem i kiszoną kapustą

40 min
4 porcje
Barszcz z boczkiem i kiszoną kapustą
Anna Szpakowska, stock.adobe.com
0

Jeśli zwykły barszcz jest już trochę nudny, Złap świetną alternatywę! Boczek nadaje mu nowy smak, a kiszona kapusta ma niezwykłe kwaśne wykończenie. Połączenie to prawdziwe znalezisko dla całej rodziny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj buraki i marchewki, drobno posiekaj cebulę i większe ziemniaki. Pokrój boczek w paski i posiekaj czosnek z chili.

Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj przez 15 minut.

Podsmaż boczek na złoty kolor i odłóż na bok.

Podsmaż cebulę, marchewkę i buraki na tej samej patelni przez 5 minut. Dodaj pomidora i kapustę, smaż przez kolejne 7 minut.

Wyślij smażenie do ziemniaków i gotuj przez 10 minut.

Dodaj boczek, czosnek, chili i przyprawy do garnka i gotuj przez kolejne 3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy