W ramach eksperymentu proponuję dodać więcej warzyw i trochę ryżu do klasycznej mieszanki. Jednocześnie powiem Ci, jak to zrobić, aby danie było smaczne i harmonijne. Nie zapomnij skropić wszystkiego sokiem z cytryny przed podaniem!
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 1 rzecz
- rosół z kurczaka - 2 L
- kiełbasa wędzona na surowo - 200 g
- parówki - 200 g
- boczek - 150 g
- szynka - 150 g
- ryż - 1 garść
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- kapary - 1 art.
- oliwki - 1 garść
- ogórki kiszone - 3 sztkuki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój losowo i zetrzyj wszystkie składniki.
Smaż boczek, cebulę i marchewkę w trybie "smażenia" przez 10 minut.
Dodaj ogórki i smaż jeszcze przez kilka minut. Dodaj ziemniaki i ponownie smaż przez 3 minuty.
Wyślij do wolnowaru wszystkie produkty mięsne, ryż i bulion. Włącz tryb "Zupa"na godzinę.
20 minut przed końcem dodaj kapary i oliwki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy