pierwsze dania 22.01.2022

zupa puree z zielonego groszku

25 min
3 porcje
Zupa z zielonego groszku
bit24, stock.adobe.com
0

Jeśli chodzi o zupę grochową, najczęściej wyobrażamy sobie suchy groszek i wędzone mięso. Ale dzisiaj chcę zaoferować Ci taką łatwą i dietetyczną opcję-z zielonego groszku. Możesz wziąć świeże lub mrożone – nie wpływa to na smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i gotuj na maśle przez około 5 minut na małym ogniu.

Wlej bulion i zagotuj. Wlać groszek i gotować przez 5-6 minut.

Sól zupę, dodaj śmietanę i ponownie zagotuj.

Zmiel zupę blenderem, aż będzie gładka. Udekoruj garścią tego samego groszku według uznania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy