pierwsze dania 23.02.2022

chudy barszcz zielony

30 min
4 porcje
Chudy zielony barszcz
Volha, stock.adobe.com
0

Zielony barszcz jest bardzo łatwy do zrobienia bezmięsny i wegetariański. Wystarczy użyć bulionu warzywnego lub po prostu wody – i już osiągnąłeś sukces. Okazuje się tak samo smaczny jak na mięsie lub kurczaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj bulion warzywny lub wodę, dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez 15-20 minut. W razie potrzeby dodaj przyprawy.

Posiekaj cebulę, marchewkę i seler. Smażyć na oliwie z oliwek do miękkości i wysłać do ziemniaków.

Gotuj przez kolejne 5 minut i dodaj drobno posiekany szczaw, zioła i przyprawy.

Zagotuj zielony barszcz i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy