Kalafior z łatwością ozdabia barszcz nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Małe kwiatostany są zabarwione na różowo sokiem z buraków i wyglądają bardzo efektownie na talerzu. Tym razem obejdźmy się bez tłustego smażenia.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kalafior - 200 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Burak - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i starte buraki. Gotuj przez kolejne 15-20 minut.
Losowo posiekaj pozostałe warzywa na kawałki o tej samej wielkości. Wyślij do bulionu.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut. Dodaj pomidora, przyprawy i czosnek. Wymieszaj i po 2-3 minutach wyjmij barszcz z pieca.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy