pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z kalafiorem

1 godz. 15 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z kalafiorem
beldesigne, stock.adobe.com
0

Kalafior z łatwością ozdabia barszcz nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Małe kwiatostany są zabarwione na różowo sokiem z buraków i wyglądają bardzo efektownie na talerzu. Tym razem obejdźmy się bez tłustego smażenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i starte buraki. Gotuj przez kolejne 15-20 minut.

Losowo posiekaj pozostałe warzywa na kawałki o tej samej wielkości. Wyślij do bulionu.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut. Dodaj pomidora, przyprawy i czosnek. Wymieszaj i po 2-3 minutach wyjmij barszcz z pieca.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy