pierwsze dania 22.01.2022

bulion warzywny z cukinią i kalafiorem

40 min
4 porcje
Bulion warzywny z cukinią i kalafiorem
lilechka75, stock.adobe.com
0

Buliony warzywne są dobre ze względu na swoją różnorodność – za każdym razem możesz spróbować różnych warzyw i kombinacji. Na przykład ta opcja z marchewką, cukinią i kalafiorem. To tylko na pierwszy rzut oka wydaje się, że te warzywa są zbyt mdłe. Wynik na pewno Cię zaskoczy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wszystkie warzywa i pokrój na średniej wielkości kawałki.

Zalej cebulę i marchewkę wodą, zagotuj i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj kalafior, a po kolejnych 5-7 minutach cukinię, kolendrę i szpinak.

Gotuj bulion, aż wszystkie warzywa będą gotowe i dodaj wszystkie przyprawy na kilka minut przed końcem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy