Nie ma jedynego ogólnie przyjętego przepisu na rosyjską okroshkę, a każda gospodyni ma swoje małe sekrety. Na przykład często dodaję kiełbaski i gotowaną marchewkę. A dzisiaj powiem Ci, jak to zrobić poprawnie i czego jeszcze będziesz potrzebować.
Składniki
- ziemniaki - 3 kawałki
- parówki - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- rzodkiewka - 150 g
- Zieleń - 1 pęczek
- śmietana - 3 art.
- kwas - 1-1.5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki, marchewki i jajka do miękkości.
Pokrój wszystkie składniki razem z kiełbaskami i posiekaj warzywa.
Wymieszaj wszystko ze śmietaną i zalej okroshkę kwasem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy