pierwsze dania 14.03.2022

marynata z topionym serem

40 min
4 porcje
Marynata z topionym serem
gkrphoto, stock.adobe.com
0

Wśród oryginalnych przepisów na marynatę honorowe miejsce zajmuje ta wersja z topionym serem. Okazuje się dość gęsty, a jednocześnie delikatny ze względu na fakt, że kremowy smak doskonale harmonizuje pozostałe składniki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki, marchewkę i ogórki na małe kawałki.

Zetrzyj oba rodzaje sera, posiekaj warzywa.

Rozpuść mąkę w odrobinie bulionu.

Doprowadź resztę bulionu do wrzenia, włóż do niego ziemniaki z marchewką i gotuj przez 15 minut.

Dusić ogórki na patelni przez 2-3 minuty i wysłać do zupy. Gotuj przez kolejne 4 minuty.

Dodaj oba rodzaje sera i mąki, gotuj marynatę, aż ser się rozpuści i pozwól mu się zaparzyć.

Przed podaniem dodaj posiekany koperek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy