Wśród oryginalnych przepisów na marynatę honorowe miejsce zajmuje ta wersja z topionym serem. Okazuje się dość gęsty, a jednocześnie delikatny ze względu na fakt, że kremowy smak doskonale harmonizuje pozostałe składniki.
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- ogórki kiszone - 150 g
- marchew - 100 g
- ziemniaki - 400 g
- ser topiony - 1 rzecz
- ser - 50 g
- koperek - 0.5 pęczek
- mąka - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki, marchewkę i ogórki na małe kawałki.
Zetrzyj oba rodzaje sera, posiekaj warzywa.
Rozpuść mąkę w odrobinie bulionu.
Doprowadź resztę bulionu do wrzenia, włóż do niego ziemniaki z marchewką i gotuj przez 15 minut.
Dusić ogórki na patelni przez 2-3 minuty i wysłać do zupy. Gotuj przez kolejne 4 minuty.
Dodaj oba rodzaje sera i mąki, gotuj marynatę, aż ser się rozpuści i pozwól mu się zaparzyć.
Przed podaniem dodaj posiekany koperek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy