pierwsze dania 22.01.2022

lagman z wyciągniętym makaronem

1 godz. 50 min.
6 porcji
Lagman z wyciągniętym makaronem
ismishko, stock.adobe.com
0

Chcesz nauczyć się gotować lagman z wyciągniętym makaronem? Dokładnie przestrzegając proporcji i zaleceń, z łatwością poradzisz sobie z zadaniem i ugotujesz apetyczne danie. Bądź cierpliwy, czas i przejdź do tego ekscytującego przepisu!

Składniki

do zupy:
na makaron:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, jajko, sól i ciepłą wodę.

Zagnieść ciasne ciasto, posypać mąką, przykryć folią spożywczą i odstawić na 1 godzinę.

Posiekaj przygotowaną wołowinę, paprykę, marchewkę i cebulę.

Rozpuść tłuszcz w kotle, dodaj wołowinę i smaż przez 10 minut.

Dodaj marchewki z cebulą i kontynuuj gotowanie, aż cebula się zarumieni.

Dodaj paprykę, wyciśnij czosnek przez prasę i smaż przez kolejne 5 minut.

Wlej gorący bulion, przykryj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Sól, pieprz, wyłącz i pozostaw pod przykryciem.

Rozwałkuj ciasto na ciasto o grubości do 0,5 centymetra i pokrój w paski.

Posmaruj ręce olejem roślinnym i zwiń w dłonie okrągły cienki makaron.

Gotowy makaron, zawijając spiralnie, połóż na wysmarowanym olejem talerzu. Przykryj folią spożywczą i odstaw na 20 minut.

Trzymając jedną krawędź makaronu, rozwałkuj drugą na powierzchni stołu i pociągnij. Makaron powinien być cienki i długi.

Ugotuj gotowy makaron w osolonej wodzie przez 3 minuty, spłucz zimną wodą i ułóż na talerzach.

Wlej zupę z mięsem i warzywami. Obficie posyp lagman posiekanymi ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy