pierwsze dania 18.02.2022

barszcz z żeberkami wieprzowymi

1 godz. 10 min.
8 porcji
Barszcz z żeberkami wieprzowymi
Sunny Forest, stock.adobe.com
0

Aby nauczyć się gotować idealny Barszcz, powinieneś wypróbować różne opcje. W wyniku prób i porównań powstaje unikalny przepis, w którym wszystko zostanie uwzględnione. Proponuję ugotować barszcz z żeberkami wieprzowymi. Być może to on stanie się Twoim ulubionym!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka, opłucz i gotuj przez 10 minut.

Zmień wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj przez 45 minut na małym ogniu.

Obierz buraki, ziemniaki i cebulę, pokrój. Posiekaj kapustę w cienkie paski, zetrzyj marchewki.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju roślinnym na złoty kolor.

Dodaj buraki i kontynuuj gotowanie przez 7 minut, ciągle mieszając.

Wlej sok pomidorowy, 200 ml gorącego bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

W rondelku z żeberkami dodaj smażenie, ziemniaki i kapustę. Gotuj przez 10 minut.

Barszcz posolić, wyłączyć i pozostawić pod przykryciem na 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy