Czy wiesz, jak gotować zupę grochową z kaczką domową? Wielu unika ptaka, ponieważ nie wie, jak go ugotować. Teraz omówię wszystkie kluczowe cechy tego procesu. Przekonasz się, jakie to proste, a co najważniejsze pyszne!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie spłucz groszek i przykryj zimną wodą przez 5 godzin.
Pokrój kaczkę, obraną cebulę i ziemniaki, zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Ponownie opłucz groszek, wlej czystą wodę, dodaj kaczkę i liść laurowy. Gotuj przez 1,5 godziny na małym ogniu.
Wyjmij mięso z patelni, oddziel je od kości i wrzuć z powrotem do bulionu.
Dodaj ziemniaki, zmiażdżony groszek ziela angielskiego, gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj cebulę, marchewkę i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.
Sól i wyłącz. Przykryj zupę pokrywką i zawiń ciepłym ręcznikiem na 20 minut.
Podczas serwowania dodaj posiekany koperek do talerza.