Nawet tak proste i bezpretensjonalne danie, jak owsianka jęczmienna, można przygotować w niezwykły sposób. Na przykład zagotuj go w mleku kokosowym. Aby było łatwiej i szybciej, zróbmy to w powolnej kuchence. Do podania weź dżem, jagody i płatki kokosowe.
Składniki
- kasza jęczmienna - 1 szkło
- mleko kokosowe - 3 szklanki
- płatki kokosowe - 3 art.
- nasiona lnu - 2 art.
- dżem - 2 art.
- truskawka - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kaszę jęczmienną i włóż do miski wolnowaru.
Dodaj do smaku płatki kokosowe, siemię lniane i przyprawy.
Wlej mleko kokosowe i gotuj przez 35 minut w trybie "owsianka".
Na koniec dodaj dżem i pokrojone truskawki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy