Raz, w ramach prób urozmaicenia zwykłej diety, próbowałem ugotować barszcz z ignamem. Nie różni się od klasycznego wyglądu, ale nabiera nowych niezwykłych odcieni smaku. Co więcej, zależy to również od odmiany słodkich ziemniaków.
Składniki
- wołowina - 400 g
- Yam - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Burak - 2 kawałki
- czerwona kapusta - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę na małym ogniu, aż będzie miękka i odcedź bulion.
Pokrój wszystkie warzywa losowo.
Delikatnie dusić razem cebulę i marchewkę. Dodaj buraki i paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 7 minut.
Dodaj posiekany czosnek, chili i przyprawy do smaku.
Wyślij słodkie ziemniaki i kapustę do gotującego się bulionu. Po 10 minutach dodaj dressing.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy